Școala de Aplicație a Forțelor Navale Române
24 octombrie 2012

Persoană de contact : mr. Daniel OAIE
Telefon: 0745.108.511

  


 

INFORMAȚIE DE PRESĂ

      

Ziua Armatei României sărbătorită la Mangalia

          Peste 40 de soldați profesioniști, seria septembrie 2012, pregătiți la Școala de Aplicație a Forțelor Navale, vor depune Jurământul militar, cu prilejul Zilei Armatei României, joi, 25 octombrie, între orele 12.45-14.00, în cadrul unei festivități organizate în Piața Republicii din Mangalia. Cu aceeași ocazie, va fi sfințit drapelul și noul catarg din piață și se va desfășura un ceremonial militar și religios, cu depuneri de coroane de flori, la monumentele ostașilor căzuți pentru independența și suveranitatea țării.

          Cu ocazia Zilei Armatei României, marinarii militari din Garnizoana Mangalia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Mangalia, invită publicul la tradiționala Fasole la cazan.

         Cercul Militar Mangalia va organiza, între orele 13.30 – 14.30, un spectacol de muzică și vizionare filme dedicate Zilei Armatei României.

         La festivitate au fost invitate oficialități ale administrației locale, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale și ai Forțelor Navale, comandanți de mari unități și unități, membrii ai asociațiilor și ligilor de marină, cadre militare în rezervă și retragere, elevi de la școlile și liceele din Mangalia, părinți, rude și prieteni ai tinerilor marinari.

         

            Jurnaliștii interesați să asiste la activitate vor fi așteptați joi, 25 octombrie, începând cu ora 12.45, în Piața Republicii din Mangalia. 

**********

             Pregătirea soldaților profesioniști pentru Forțele Navale se realizează la Școala de Aplicație  de la Mangalia, în cadrul unui program de instruire care are două componente: etapa instrucției individuale de bază, axată pe pregătire militară generală și tactică, în vederea formării deprinderilor individuale, necesare protecției individuale, ducerii luptei și mânuirii armamentului/echipamentului din dotare și etapa instrucției individuale de specialitate, axată pe pregătirea militară de specialitate, specifică armei marină și specialității militare în care soldații profesioniști vor fi încadrați ulterior.

  

Compartimentul Relații Publice