Școala de Aplicație a Forțelor Navale Române
13 ianuarie 2012
 

  


 

INFORMAȚIE DE PRESĂ

       O nouă serie de soldați profesioniști din Forțele Navale
depune jurământul militar

                Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia organizează sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 10.45, ceremonia depunerii jurământului militar de către soldații profesioniști, seria noiembrie 2011.

                La festivitate au fost invitați reprezentanți ai Statului Major General și ai Forțelor Navale, comandanți de mari unități și unități, membri ai asociațiilor și ligilor de marină, cadre militare în rezervă și retragere, părinți, rude și prieteni ai tinerilor marinari, oficialități ale administrației locale.

                Cu ocazia desfășurării acestui eveniment, Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” organizează, între orele 10.00 și 11.00, “Ziua Porților Deschise”.

                 Jurnaliștii interesați să participe la activitate vor fi așteptați, începând cu orele 10.30, la sediul Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” – Mangalia, Str. Portului nr.14.

***

                Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" a fost înființată prin Înaltul Decret 1093 din 26.02.1896 și a început să funcționeze la data de 01.11.1896 la Galați.

                În cei peste 115 ani de existență, unitatea a schimbat locul de dislocare, trecând totodată printr-o serie de transformări și reorganizări.

Începând cu data de 01.09.2008, Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" funcționează în garnizoana Mangalia, având două misiuni de bază: perfecționarea pregătirii profesionale a ofițerilor cu grade inferioare și a maiștrilor militari de marină și formarea inițială și dezvoltarea profesională a soldaților profesioniști, în raport cu nevoile Forțelor Navale.

Informații suplimentare referitoare la această structură din cadrul Forțelor Navale se găsesc accesând site-urile: www.navy.ro și www.safn.ro

 

Compartimentul Relații Publice