Școala de Aplicație a Forțelor Navale Române
07 iunie 2013

Persoană de contact : mr. Daniel OAIE
Telefon: 0745.108.511

  


 

INFORMAȚIE DE PRESĂ

      

O nouă serie de soldați voluntari din Forțele Navale
depune jurământul militar

     58 de soldați voluntari, seria aprilie 2013, vor depune jurământului militar de credință față de patrie, în cadrul unei ceremonii care  va avea loc sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 10.00, la Școala de aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia.

     La festivitate au fost invitate oficialități ale administrației locale, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale și ai Forțelor Navale, comandanți de mari unități și unități, membrii ai asociațiilor și ligilor de marină, cadre militare în rezervă și retragere, părinți, rude și prieteni ai tinerilor marinari.

     Cu ocazia desfășurării acestui important eveniment, Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” organizează, între orele 10.00-11.00, “Ziua Porților Deschise”.


     Jurnaliștii interesați să asiste la activitate vor fi așteptați, sâmbătă 8 iunie, începând cu ora 09.45, la Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, din Mangalia, Str. Portului, nr.14. 

 *** 

     Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" a fost înființată prin Înaltul Decret 1093 din 26.02.1896 și a început să funcționeze începând cu data de 1 noiembrie 1896, la Galați.

     De-a lungul timpului, unitatea a schimbat locul de dislocare, trecând totodată printr-o serie de transformări și reorganizări. Începând cu 1 septembrie 2008, Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" funcționează în garnizoana Mangalia.

      Informații suplimentare referitoare la această structură din cadrul Forțelor Navale se găsesc accesând site-ul: www.safn.ro  

  

Compartimentul Relații Publice