Școala de Aplicație a Forțelor Navale Române
03 august 2012

Persoană de contact : mr. Daniel OAIE
Telefon: 0745.108.511

  


 

INFORMAȚIE DE PRESĂ

       O nouă serie de soldați profesioniști din Forțele Navale
depune jurământul militar

               

     Ceremonia depunerii jurământului militar de către 62 de soldați voluntari, seria iunie 2012, va avea loc sâmbătă, 4 august, începând cu ora 9.00, la Școala de aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”.

     La festivitate au fost invitate oficialități ale administrației locale, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale și ai Forțelor Navale, comandanți de mari unități și unități, membrii ai asociațiilor și ligilor de marină, cadre militare în rezervă și retragere, părinți, rude și prieteni ai tinerilor marinari.

     Cu ocazia desfășurării acestui important eveniment, Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” organizează, între orele 10.00-11.00, “Ziua Porților Deschise”.


 


     Jurnaliștii interesați să asiste la activitate vor fi așteptați, sâmbătă 4 august, începând cu ora 8.45, la Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, din Mangalia, Str. Portului, nr.14. 

 

 

***

     Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" a fost înființată prin Înaltul Decret 1093 din 26.02.1896 și a început să funcționeze începând cu data de 1 noiembrie 1896, la Galați.

     De-a lungul timpului, unitatea a schimbat locul de dislocare, trecând totodată printr-o serie de transformări și reorganizări. Începând cu 1 septembrie 2008, Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" funcționează în garnizoana Mangalia.

 

     Informații suplimentare referitoare la această structură din cadrul Forțelor Navale se găsesc accesând site-ul: www.safn.ro  

  

Compartimentul Relații Publice